Završetak izgradnje naselja „Stepa Stepanović“ u junu 2013. godine

Svi stanovi u novom beogradskom naselju na mestu nekadašnje kasarne „Stepa Stepanović“ biće završeni do juna 2013, izjavio je juče direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.
stepa_stepanovic 01
- Najveći broj objekata biće završen tokom aprila sledeće godine, a celo naselje do juna – rekao je on na konferenciji za novinare.

Do sada je na mestu nekadašnje kasarne na Voždovcu završena 21 zgrada, od 44 predviđena objekta sa više od 2.000 stanova. Šurlan je podsetio da je realizacijaprojekta počela u januaru 2011, i da je njime predviđenaizgradnja 4.616 stanova od čega je 21% za pripadnike Vojske Srbije.

Kako je istakao direktor Građevinske direkcije, svi objekti koji su u izgradnji su sada pod krovom što će, kako je dodao, omogućiti završetak građevniskih i zanatskih radova i tokom zime. Zasad je prodato 2.650 stanova, što znači da je mesečno prodavano po oko 100 stanova. Direktor Direkcije očekuje i da se taj tempo prodaje nastavi.

Šurlan je potvrdio da je svim kupcima stanova kojima je kasnila izgradnja, ponuđeno obeštećenje od 4 evra po kvadratnom metru, ali nije mogao da precizira koliko je od juna ove godine do sada novca izdvojeno za te namene.

On je dodao da će do kraja sledeće godine biti završeno i novobeogradsko naselje „Dr Ivan Ribar“, gde Građevinska direkcija gradi 700 stanova, a do sada je prodato 180.

U Građevinskoj direkciji nisu mogli da kažu da li će učestvovati u izgradnji socijalnih stanova u Srbiji, jer još nije odlučeno iz kojih sredstava i ko će realizovati projekat.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

Podelite sa prijateljima!

Komentari su onemogućeni.