Takse za legalizaciju 200 do 300 evra

velimir_ilicMinistar građevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je juče da bi takse za legalizaciju trebalo da iznose 200 do 300 evra i da se plaćaju na rate.

Ministar je za TV Pink kazao da bi Vlada Srbije trebalo da donese „specijalis“ da se objekti legalizuju i prevedu na onoga ko je vlasnik objekta i zemljišta i da se ostavi žalbeni rok, ukoliko je u pitanju restitucija imovine ili ukoliko se taj objekat nalazi na gradskoj saobraćajnici.

On je dodao da u 90% takvih slučajeva nije ništa sporno, i istakao da mora da se završi proces legalizacije nelegalizovanih objekata, kojih u Srbiji ima 700.000.

Navodeći da je u ministarstvu formiran tim obučenih pravnika, Ilić je objasnio da će oni ići od opštine do opštine, obavljati legalizaciju i pomagati lokalnim vlastima, jer u mnogim sredinama ne postoji kadrovski potencijal za legalizaciju a postoje sporna pitanja imovine.

- Mi smo jedina država u Evropi koja je imala totalan haos u gradnji i taj haos se i dalje nastavlja – rekao je Ilić.

On je najavio da će biti uveden red u urbanizmu i katastru nepokretnosti i da bi sve moglo da se legalizuje do kraja mandata ove vlade…

Podelite sa prijateljima!

Komentari su onemogućeni.