Potpisan ugovor o izgradnji poslednje deonice puta Kragujevac-Batočina

Preduzeće za izgradnju grada Kragujevac potpisalo je ugovor o izgradnji zadnje deonice autoputa Kragujevac–Batočina u dužini od 3,4 km. Na bazi javne nabavke koju je sprovelo Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Preduzeće za izgradnju grada sklopilo je ugovor sa izvođačem radova „Srbija autoput“ iz Beograda, koje će izgraditi deonicu autoputa od Botunja do skretanja za Badnjevac, uključujući i petlju u Badnjevcu.
kragujevac
- To znači da smo u ovom trenutku ugovorili sve deonice koje povezuju Kragujevac sa Batočinom. Rok za završetak radova je sredina iduće godine, tako da očekujemo da ćemo u junu ili najkasnije julu, imati urađenu deonicu u ukupnoj dužini od 21 km na potezu od Kragujevca do Batočine – rekao je direktor Preduzeća za izgradnju grada Veljko Merdžan.

Vrednost radova koje će izvesti „Srbija autoput“ je oko 730 miliona dinara. Ugovoreni radovi podrazumevaju izgradnju puta preko Nikšićkog brda i petlju kod skretanja za Badnjevac, koja je jedna od dve petlje na tom putu, dok se druga nalazi u mesnoj zajednici Gradac.

Autoput će povezati Kragujevac sa Koridorom 10, odnosno auto-putem Beograd–Niš, a takođe je i jedna od obaveza države prema kompaniji „Fiat automobili Srbija“.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

Podelite sa prijateljima!

Komentari su onemogućeni.